More
Powered by Google
REVISED-CHICAGO-LOGO.png Reserve Now

© 2018 RBH Brewery. All rights reserved. | Legal Disclaimer

Tradition   /   August 03, 2017

Oktoberfest Quiz

1) The first Oktoberfest took place in:

A. 1776 B. 1810 C. 1818 D. 1871

2) The first Oktoberfest was the celebration of:

A. The marriage of Ludwig to Therese
B. German Beer
C. The harvest
D. None of the above

3) Why does Oktoberfest start in September?

A. To take advantage of warmer weather in September
B. It’s great for the economy to start earlier
C. The Germans love a good party
D. All of the above

4) Only breweries located in Munich can sell beer at the Oktoberfest. How many are there?

A. 6 B. 12 C. 23 D. 37

5) Which one of the following are NOT Munich breweries?

A. Löwenbräu B. Hofbräu C. Paulaner D. Erdinger

6) Bavaria, pronounced “Bayern” in German is a:

A. Town B. City C. State D. Country

7) The German Purity Law called the “Reinheitsgebot” regulated the ingredients to be put into:

A. Milk B. Beer C. Almdudler D. Apfelsaft

8) The original Hofbräuhaus in Munich opened in:

A. 1589 B. 1689 C. 1789 D. 1889

9) The primary ingredient in Wienerschnitzel is:

A. Pork B. Veal C. Chicken D. Liver

10) Oktoberfest always includes German Unification Day, which is officially:

A. September 24 B. October 1 C. October 3 D. October 12

 

 

Answers: 1B, 2A, 3D, 4A, 5D, 6C, 7B, 8A, 9B, 10C


Holiday Fun   /   December 11, 2018

Holiday Kinderfest

Holiday Fun   /   December 03, 2018

Krampus vs. St. Nick

Holiday Fun   /   December 02, 2018

Celebrate Christmas at our Haus!

Food & Bier   /   November 29, 2018

An Authentic German Kitchen

Holiday Fun   /   November 25, 2018

December Seasonal Beer: Festbier

Holiday Fun   /   November 01, 2018

Gift the Gift of Hofbräuhaus!

Food & Bier   /   November 01, 2018

Doppelbock November Beer

Holiday Fun   /   September 14, 2018

Masskrugstemmen!

Holiday Fun   /   September 12, 2018

Dolomiten Banditen Band

July 26, 2018

Mountain Mexx Trio

Food & Bier   /   July 26, 2018

August Beer: Urbräu!

June 26, 2018

First Th1rstday of July!

Food & Bier   /   June 25, 2018

July Seasonal Beer!

June 02, 2018

First Th1rstday of JUNE

Food & Bier   /   June 01, 2018

June Seasonal Beer!

Experience   /   May 30, 2018

Dynamic Duo Rule the Bar!

Experience   /   May 23, 2018

Hofbräuhaus on "The Review"

Experience   /   April 23, 2018

Your Mom Deserves a Beer!

April 09, 2018

Die 3 Lederhosen!

Experience   /   March 31, 2018

Mountain Mexx Trio

Experience   /   March 01, 2018

Easter Brunch at Hofbräuhaus!

Food & Bier   /   March 01, 2018

Märzen: March Seasonal Beer

Tradition   /   February 27, 2018

Noggeler Guuggenmusig Luzern

Experience   /   February 26, 2018

Meet the Easter Bunny

Tradition   /   February 20, 2018

Off The Hook Seafood Specials

Experience   /   February 14, 2018

Easter Kinderfest

Food & Bier   /   February 01, 2018

February Seasonal Beer: Bockbier

Experience   /   February 01, 2018

Die Saitenspringer

Food & Bier   /   January 29, 2018

First Th1rsday of Every Month

Experience   /   January 17, 2018

Slovenia II with Kerstin

January 16, 2018

Special Valentine's Day menu

Experience   /   January 12, 2018

Artist in the Haus

Tradition   /   December 05, 2017

Meet Our Brewmaster, Rob Hunter

December 01, 2017

Holiday Kinderfest

Experience   /   October 28, 2017

WGN Radio Spanking

Experience   /   October 27, 2017

WGN Story on the Haus!

Experience   /   October 27, 2017

WGN Radio Roe Conn highlights

Tradition   /   September 21, 2017

More Oktoberfest coverage!

Food & Bier   /   September 07, 2017

Prost to National Beer Lovers Day!

September 01, 2017

Characters on Ice

Experience   /   September 01, 2017

Keg Tappers

May 16, 2017

Cycle for a Cure

Experience   /   May 11, 2017

Kärnzeit! By Ed Jacobi

Tradition   /   May 02, 2017

Celebrating May By Ed Jacobi